Obiective Turistice din Judetul Brasov

Obiective Turistice din Judetul Brasov

Date generale

 • Populatia: 626.499 locuitori (01.07.2001)
 • Suprafata: 5.363 km%u02DB
 • Localizare: in partea centrala a Romaniei

Orase: Brasov (resedinta de judet), Fagaras, Codlea, Predeal, Rasnov, Rupea, Sacele

Atractii turistice

 • Poiana de narcise de la Dumbrava Vadului – rezervatie florala in depresiunea Fagarasului.
 • Padurea Bogatii – situata in muntii Persani, se intinde pe 17 hectare
 • Alte rezervatii si monumente ale naturii: Bazalturile de la Racos, Harman, Purcareni, Ormenis

Statiuni

 • Poiana Brasov, situata la poalele muntelui Postavaru (12 km de Brasov), este o statiune pentru practicarea sporturilor de iarna (zapada rezista 4 – 5 luni pe an)
 • Predeal – situata la 1100 m altitudine, statiunea are partii de schi cu transport pe cablu (telescaun, babylift)
 • Alte statiuni: Paraul Rece (960 m), Timisu de Sus (820 m), Bran, Moieciu, Rasnov

Vestigii istorice

 • Cetatea Brasov – construita in 1395 de Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei
 • Cetatea Fagaras – ridicata in secolul al XV-lea, a fost resedinta domneasca (Mihai Viteazu a locuit aici in 1599 – 1600)
 • Cetatea Feldioara – construita de cavalerii teutoni intre 1211 – 1225
 • Alte vestigii istorice: castrul roman de la Cumidava (Rasnov), Cetatea Cohal (Rupea), cetatea de la Breaza, cetatea de la Codlea, Turnul Alb, Turnul Negru (Brasov)
 • Casa Sfatului (1525 – 1528) – turnul de 58 m inaltime al cladirii domina centrul orasului

Castele

 • Bran – construit in 1377 – 1382 pe o stanca de 60 m, castelul a avut rol militar si administrative. Asociat cu mitul contelui Dracula
 • Alte castele: Haller (Hoghiz, 1553), Racos (1625), Sambata de Sus (20 km de Fagaras, ridicat de Constantin Brancoveanu), Sambata de Jos (construit de baronul Bruckenthal in 1770).

Biserici si manastiri

 • Biserica Neagra, Brasov (1385 – 1477) – numele provine de la zidurile sale innegrite in urma marelui incendiu din 1689
 • Biserica Bartolomeu – cel mai vechi monument architectural din Brasov, ridicat in 1223 in stil romanic.
 • Biserica Sf.Nicolea, Brasov – incepute in 1495, din porunca lui Neagoe Basarab, lucrarile de constructie s-au incheiat dupa aproape un secol.
 • Biserica Sf.Nicolae din Fagaras, ridicata de Constantin Brancoveanu in 1694 – 1697
 • Manastirea Sambata de Sus, ctitoria lui Constantin Brancoveanu

Descriere Geografica

Judetul Brasov se gaseste in zona central-estica a Romaniei (sud-estul Transilvaniei), in interiorul arcului carpatic, la intersectia drumurilor comerciale care leaga Balcanii de restul Europei. Se intinde pe 5.363 km%u02DB, care reprezinta 2,2 % din teritoriul tarii. Terenul agricol insumeaza 55,5% din suprafata agricola totala a judetului.

Populatia judetului numara peste 636.400 locuitori, iar densitatea de 120 locuitori/ km%u02DB situeaza Brasovul pe locul 7 in Romania. Judetul Brasov detine unul dintre cele mai ridicate grade de urbanism din tara, 76,2 % din populatie traind in municipii si orase si 23,8% in comune si sate. Municipiul Brasov, resedinta administrativa, are o populatie de peste 320.000 locuitori. Alte orase importante sunt: Fagaras (45 mii locuitori), Sacele (30 mii locuitori), Zarnesti (26,6 mii locuitori), Codlea (24.4 mii locuitori), Rasnov (16.4 mii locuitori), Victoria (10,7 mii locuitori), Predeal (6,9 mii locuitori), Rupea (6,2 mii locuitori).

Marea majoritate a teritoriului judetului Brasov – circa 80% – se incadreaza in zona subcarpatica , la contactul Carpatilor Orientali cu Carpatii Meridionali . Judetul Brasov ocupa cea mai mare parte a depresiunilir Brasov si Fagaras, unitatile de relief avand altitudini cuprinse intre 400 si 2544 m altitudine. Zona dealurilor subcarpatice si zona montana ocupa circa jumatate a teritoriului Brasov, restul fiind reprezentat de zona depresiunilor Barsei, Fagarasului si platoul Hartibaci.

Regiunea se compune din doua unitati distincte: depresiunea Brasovului si orogenul Carpatilor Orientali. La contactul dintre acestea s-au dezvoltat o serie de piemonturi ca urmare a activitatilor factorilor externi, si anume: piemontul orasului Brasov, piemontul Sacele, culoarul piemontan Rasnov.
Din punct de vedere morfologic se disting trei trepte majore de relief: treapta muntilor inalti, cu inaltimi de peste 1700 m – muntii Barsei, respectiv masivele Postavarul si Piatra Mare; treapta muntilor scunzi, cu inaltimi intre 800 si 1700 m, in care se incadreaza muntii Intorsura Buzaului, Darstelor, Tampa, Poiana Brasovului, Codlei si Persani; treapta depresiunilor, cu inaltimi intre 450 si 700 m altitudine.

In sudul judetului se gasesc, pe spinarile celor mai importante masive carpatice: Fagaras – vf. Moldoveanul, 2543 m, Bucegi – vf. Omu, 2507 m, Piatra Craiului – vf. La Om, 2239 m, Ciucas – vf. Ciucas, 1956 m, Piatra Mare – vf. Piatra Mare, 1844 m si o parte a muntilor Intorsura Buzaului. Spre nord, muntii descresc in inaltime, cele mai inalte varfuri fiind Cristianul Mare – 1802 m, Ciuma – 1618 m si Magura Codlei din Muntii Codlei, Varna – 1272 m si Cetatuia – 1105 m. Relieful mai contine o regiune de coline subcarpatice, depresiunile cu infatisare de sesuri ale Tarii Barsei si Tarii Fagarasului si, dincolo de Olt, sudul Podisului Transilvaniei.

Manastirea Brancoveanu

img_manastirea_brancoveanu_2016_1Mănăstirea Sâmbăta de Sus, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, este un șezământ monahal de călugări.

Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu

Rezervatia Naturala Tampa

img_rezervatia_naturala_tampa_2016_1Tâmpa este un munte care aparține de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaților Orientali (mai precis în Carpații de Curbură) și înconjurat aproape în totalitate de municipiul Brașov.

Înălțimea: 960m (după unele surse 995m), la aproape 400m deasupra orașului.

Mare parte a sa (150 ha) este declarată rezervație naturală, datorită speciilor de animale (urși, râși, lupi, fluturi – 35% din totalul speciilor din țara noastră, păsări) și plante rare (crucea voinicului, obsiga bârsană) care se găsesc pe acest munte.

Cetatea Făgăraşului – Braşov

img_cetatea_fagarasului_2016_1Cetatea Făgăraşului este cel mai important monument al regiunii Făgăraş, dar şi una dintre cele mai mari şi bine păstrate structuri medievale din România şi din Europa. O regăsiţi în centrul oraşului Făgăraş, pe strada Mihai Viteazu.
Fortificaţia a fost construită de Ladislau Apo, în anul 1310, pe ruinele unei cetăţi de lemn cu şanţ şi val de pământ, însă de-a lungul a câteva secole a tot suferit îmbunătăţiri devenind la un moment dat în istorie chiar reşedinţa princiară a domnilor Transilvaniei.
Cetatea a fost renovată şi amenajată în 1965, astăzi fiind unul dintre principalele puncte de atracţie ale judeţului Braşov. Cămăruţele de depozitare ale cetăţii, transformate iniţial în celule pentru ţăranii iobagi răzvrătiţi, găzduiesc astăzi Muzeul Ţării Făgăraşului. Tot aici putem găsi şi Biblioteca Municipală a oraşului.

Lacul Pecineagu

img_lacul_pecineagu_2016_1Lacu Pecineagu este situat intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa, pe cursul superior al raului Dambovita. Dupa lacul care acumuleaza peste 65 milioane de metri cubi de apa, pe o distanta de 5 km pana la coada lacului, veti avea senzatia ca sunteti la inceputul pamantului si al muntilor.
Avand o inaltime de 105 m, o lungime a corosamentului de 276 m, suprafata lacului de 182 ha, suprafata bazinului de 103 kmp, Barajul Pecineagu este al 8-lea baraj de anrocamente din lume si primul in Europa, ca inaltime, in anul intrarii in exploatare (1984). Lacul de acumulare Pecineagu este utilizat pentru alimentari cu apa, productie de energie hidroelectrica si irigatii.
Lacul Pecineagu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bran Moeciu, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Casa Muresenilor

img_casa_muresenilor_2016_1Casa Muresenilor s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Arhiva Muresenilor este una dintre cele mai bogate si importante arhive de familie.
Conducand timp de mai bine de o jumatate de secol „Gazeta Transilvaniei”, Muresenii au corespondat cu toti fruntasii politici ai vremii lor, atat din Ardeal, cat si din celelalte provincii locuite de romani.Pe langa corespondenta politica, in Arhiva Muresenilor se gasesc – sporindu-i valoarea culturala – numeroase manuscrise ale Muresenilor si ale corespondentilor ziarelor conduse de ei.Atrage atentia si prezenta documentelor legate de istoria Imnului national „Desteapta-te, Romane”, creatie a nemuritorului Andrei Muresanu. Muzeul „Casa Muresenilor” se indreapta spre transformarea intr-un complex de case memoriale dedicate amintirii unor mari personalitati brasovene.

Lacul Mioarelor

img_lacul_mioarelor_2016_1Una dintre cele mai importante atractii turistice din Transilvania, Lacul Mioarelor (Taul Mioarelor) este un obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Situat in Muntii Fagaras (in caldarea glaciara Hartopul Leaotei), la o altitudine de 2.282 m, Taul Mioarelor este lacul glaciar cu cea mai mare altitudine din tara noastra.

 

Biserica fortificata de la Viscri

img_biserica_fortificata_de_la_viscri_2016_1Biserica dateaza din secolul al XII-lea, cand a fost construita avand ca punct de plecare o veche temelie romanica.
Panta abrupta din vest, mai putin expusa atacului, a fost intarita in secolul XVII, printr-un zid rectangular, ce cuprinde sectorul nord-vestic al incintei, doua turnuri devansate, plasate in nord si vest (cel din nord, cu trei nivele fiind construit in 1630 de catre arhitectul Johann Hartman, turnul de vest, cu patru nivele, ridicat in 1648-49).

Turnurile cladite pe panta platoului sunt mult mai inalte in exterior decat in incinta, unde al doilea cat al lor se afla la nivelul solului. Ambele turnuri din secolul XVII au coridoare de aparare cu parapet de paianta, ulterior imbracat in scanduri. Nivelul superior al turnului de vest, cu mici ferestre spre nord si sud, iar in coltul de nord-est cu un orificiu pentru evacuarea fumului din vatra, servea ca locuinta preotului in caz de asediu. In 1970-71 cetatea a fost temeinic restaurata, reconstruindu-se coridorul de aparare al bastionului de est, iar dupa 1990 a intrat in patrimoniul mondial UNESCO.

Muzeul Satului din Bran

img_muzeul_satului_din_bran_2016_1Muzeul Satului din Bran este amenajat chiar in curtea Castelului Bran si reprezinta un important vestigiu cultural al zonei Bran.

Realizat in urma cu peste 40 de ani, muzeul satului evidentiaza arhitectura traditionala din satele din Tara Barsei.

Principalele tipuri de gospodarii si locuinte amenajate in interiorul muzeului, alaturi de o serie de anexe gospodaresti sunt raportate la ocupatiile de baza ale vremurilor respective, cum ar fi: agricultura, cresterea animalelor, prelucrarea lanii si a lemnului etc.

Cetatea Rasnov

img_cetatea_rasnov_2016_1Cetatea Rasnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania.
Construita in secolele XIII-XIV, cu scopul de se apara impotriva atacurilor tatarilor, Cetatea Rasnov si-a dobandit o reputatie de cetate de necucerit. Fiind construita de taranii din zona, cetatea Rasnov nu are un stil arhitectonic consacrat. Zidurile au un traseu neregulat, inaltimi de pana la 5 m si o latime care atinge pe alocuri de 1,5 m. Turnurile cetatii si zidurile au fost acoperite cu tigla pentru a preveni eventualele incendii cauzate de asediatori.
Cetatea Rasnov are doua curti, una exterioara, unde este amplasat un turn patrat numit Turnul Vechi si unde erau adapostite animalele, si una interioara.
Turistii care viziteaza cetatea Rasnov au posibilitatea sa admire intinsa Depresiune a Brasovului si Tara Barsei prin binoclul cu fise instalat in cetate.

Cetatea Rupea

img_cetatea_rupea_2016_1Cetatea Rupea este situata in zona vestica a orasului Rupea, pe ruinele unor cetati mai vechi.
Cetatea Rupea a constituit un loc de refugiu pentru populatia satelor din imprejurimi in fata repetatelor asedii ale turcilor si tatarilor. Cetatea are forma unei spirale ascendente.

Cetatea a fost construita la inceputul anului 1324, in perioada rascoalei sasilor impotriva regelui Ungariei, Carol Robert de Anjou. Locuitorii au adaugat constructiei initiale trei turnuri de aparare si doua curti interioare, folosite ca adapost. In prima curte, se gaseste o fantana adanca de 59 metri, a carei apa nu a secat pana astazi.
Cetatea a fost parasita inca din 1643, cand un incendiu devastator a transformat-o in ruine. La sfarsitul aceluiasi secol, sasii s-au refugiat in cetate, insa nu au folosit-o pentru a se apara, predand cetatea, armatelor habsburgice.
Destul de noua in circuitul turistic, Rezervatia Valea Zimbrilor din Vama Buzaului a reusit sa atraga atentia turistilor interesati de aceste specii destul de populare.

Rezervatia Valea Zimbrilor de la Vama Buzaului

img_rezervatia_valea_zimbrilor_de_la_vama_buzaului_2016_1In Rezervatia Valea Zimbrilor de la Vama Buzaului putem admira cinci exemplare de zimbri destul de populare. Astfel, aici pot fi intalnite trei femele, un mascul si un pui ce au fost aduse din Elvetia, Italia si Austria pentru a popula regiunea.
Rezervatia Valea Zimbrilor are o dimensiune deloc de neglijat, intinzandu-se pe 92 de hectare, din care 12 hectare de pasune si 80 de hectare de padure. Aceste spatii au fost preluate din cadrul primariilor Prejmer si Vama Buzaului in urma proiectului a carui valoare a ajuns la peste 4 milioane de Euro.
Cei cinci zimbri adusi de peste hotare au fost donati de catre Asociatia Europeana a Zimbrilor, din cadrul a trei parcuri zoologice din Elvetia, Austria si Italia. Fondurile finantate in cadrul proiectului european are in vedere dotarea celor aproape 100 de hectare cu infrastructura necesara, dar si cumpararea si aducerea altor cinci exemplare de peste hotare.

Pestera Liliecilor

img_pestera_liliecilor_2016_1Fiind situata in imediata apropiere a statiunii Moeciu, in muntii Piatra Craiului, Pestera Liliecilor reprezinta unul dintre cele mai valoroase monumente naturale, fiind protejata prin lege.
Pestera Liliecilor adaposteste, asa cum explica si denumirea zeci de specii rare de lilieci si tocmai de aceea este lasata la indemana turistilor oricand ar fi dispusi a o vizita, devenind astfel un veritabil punct de atractie pentru zona branenilor.
Chiar daca este inca neamenajata, aceasta este cunoscuta de mai toti localnicii din zona, acestia fiind mandri sa indemne turistii intr-un asemenea loc, o atractie din punctul lor de vedere. Pestera se afla situata la o altitudine de 950 metri, in satul Pestera, ce apartine comunei Moeciu. Potrivit documentelor care ii atesta originea in zona, aceasta, se pare, a fost cunoscuta inca de mai bine de cateva secole.

Templul Ursitelor

img_templul_ursitelor_2016_1Manastirea Sapata in Piatra sau Templul Ursitelor, asa cum s-a dus denumirea lacasului de cult de la Sinca Veche este un loc de pelerinaj vizitat anual de mii de turisti ca urmare a fenomenelor paranormale dezvaluite in aceasta regiune.

Ca urmare a unei istorii mai tulburi, localitatea aflandu-se la granita cu Imperiul Habsburgic, manastirea din aceste locuri, rupestra ca mod de formare nu i-a putut fi acordata o anumita data de construire. Cu toate acestea, se preconizeaza ca aceasta s-ar fi cladit inca de prin anii 1742, data la care bisericile de cult ortodox au fost interzise. Mai exista opinii care declara ca manastirea ar putea fi cladita in urma cu mii de ani, avand o istorie de-a dreptul necunoscuta. Simbolistica manastirii – semnul Yin-Yang si Steaua lui David apartin bisericii inca de la inceputuri, fiind de insemnatate pentru epocile mai vechi

Pentru a pasi in manastire este nevoie sa strabati un con de circa 10 m lungime, de forma conica. Asadar, Templul Ursitelor este destul de ascuns de ochii privirtorilor, fiind cuprins in adancimea pamantului, urmele de lumina de-abia zarindu-se din interior.Cei ce o viziteaza sunt de-a dreptul uluiti de frumusetea acestor locuri, dar si de lumina destul de plapanda ce se vede din interior.
Manastirea este cladita din piatra de cariera si nu are prevazut niciun acoperis. Mesterii care au construit-o au sapat pesemne cu multa staruinta si pricepere pentru a o ridica. Calugarii care slujesc in Manastirea Sapata in Piatra se plimba cu cartile religioase dupa razele soarelui pentru a putea descifra rugaciunile.

Potrivit preotilor este posibil ca biserica sa nu aiba insemnatate crestina, fiind prevazuta cu doua altare de rugaciune. Alte pareri considera ca au existat initial doua biserici si ca urmare a surparii zidurilor, acestea au devenit una singura, cu doua altare ramase in urma dezastrului. Zvonurile afirma ca fenomenele paranormale nu sunt putine, pe peretii manastirii aparand adevarate umbre albe in timpul forografierii.
Cu toate acestea, de-a lungul timpului vizitatorii au incercat sa strice din farmecul arhitectural, murdarind peretii Templului cu anumite insemne personale.

Poarta Ecaterina

img_poarta_ecaterina_2016_1De-a lungul timpului, aceasta a trecut printr-o serie completa de denumiri – de la „Porta superior”, „Porta Corpus Christi” si pana la „Porta Sanctae Katharinae”. Amplasamentul portii se afla foarte aproape de regiunea Schei si a fost construita pentru a veghea la zidurile cetatii.

Frumusetea sa arhitecturala dateaza inca din anul 1559 potrivit descoperirilor istorice, unele documente sustinand ca a fost construita pe locul unei porti mai vechi, Poarta Sfantului Duh. Aceasta este compusa din patru turnuri, cu galerii de lemn etajate pe trei nivele, amplasate in interior si cu un pod de trecere peste rauletul de sub ea. Cele patru turnulete au fost construite ca semn al jurisdictiei cetatii.

La intrare a fost sculptata stema orasului Brasov, avand desenata o coroana deasupra unei buturugi cu sapte radacini de copac destul de solide.
Vestitele incendii din 1689 si 1759, dar si cutremurul de magnitudine destul de mare au zdruncinat soliditatea cladirii. Incepand cu anul 1820 si pana in anul 1955, Poarta Ecaterinei a fost folosita ca magazie. In perioada 1971-1973 aceasta a fost restaurata, in realitate doar turnul din exterior a fost supus unor lucrari de reconsolidare. Zidurile sale au fost demolate in anul 1827, ramanand asadar doar aspectul exterior al Portii.

Castelul Bran

img_castelul_bran_2016_1Castelul a devenit cunoscut urmare legendei lui Dracula scrisa in anul 1897 de Bram Stocher si apoi ecranizata de Francisc Ford Copola. Legenda este bazata pe viata voievodului Vlad Tepes, fiul lui Vlad Dracul, care avea o reputatie sangeroasa. Cunoscut ca un dusman de moarte al turcilo, Vlad Tepes a condus tara cu maini de fier stabilind pedepse groaznice pentru cei considerati inamici: hoti, talhari, tradatori, uzurpatori sau inamici din afara tarii. Cea mai frecventa pedeapsa era tragerea in teapa.

Padurea Bogati – rezervatie floristica

img_padurea_bogati_rezervatie_floristica_2016_1Este situata in Muntii Persani formata din arbori ca fagetul, gorunul, carpenul. Gorunul si stejarul contin numeroase specii erbacce interesante pentru studiul stiintific. In aceasta zona putem admira o bogata si caracteristica vegetatie de stanca, calcaroasa dar si specii endemice de mur. Nu in ultimul rand fauna este bogata fiind teren de vanatoare cu regim in rezervatie.

Parcul National Piatra Craiului Mare

img_parcul_national_piatra_craiului_mare_2016Lama de calcar din vestul Depresiunii Branului ofera celui care se incumeta sa o strabata peisaje pe care nu le intalnesti nicaieri in lume. Aceasta rezervatie are o suprafata de 3760 ha si cuprinde zona cea mai interesanta a masivului respectiv creasta nordica a Pietrei Craiului. Din punct de vedere turistic masivul este impartit in doua parti: creasta nordica care apartine judetului Brasov si creasta sudica care apartine judetului Arges.

Se cunosc aproximativ 1000 de specii de plante care cresc in aceasta rezervatie, flora Vaii Dambovicioara depasind 32 % din flora de pe teritorului Romaniei. Acest masiv calcaros precum si rezervatia stiintifica pe care o adaposteste reprezinta o adevarata mandrie a Carpatilor Meridionali reprezentant un adevarat leagan endenic al florei carpatine, o adevarata gradina botanica in miniatura care va incanta pasionatii turisti si naturalisti ce viziteaza acest masiv al Carpatilor.

Cetatea Prejmer

img_cetatea_prejmer_2016_1Localitatea Prejmer este situata in apropierea orasului Brasov si se poate mandri cu cea mai mare biserica fortificata din sud-estul Europei. Aceasta era prevazuta cu ziduri inconjuratoare groase de 3-4 m si inalte de 12 m, bastioane fortificate, porti de fier si poduri mobile. Pe langa gurile de foc amplasate pe ziduri, cetatea era prevazuta cu un dispozitiv de lupta denumit “orga mortii”, dispozitiv format din mai multe arme asezate la un loc si care trageau toate deodata, fapt ce producea inamicului o stare de panica si pierderi grele in randul soldatilor. Un factor suplimentar de protectie in constituia santul cu apa care inconjura zidurile. In partea inferioara a zidurilor se gaseau incaperi care erau folosite ca depozite sau locuinte pentru aparatorii cetatii. In mijlocul cetatii se afla o biserica datand din sec XIV-XV, in jurul careia s-a ridicat treptat cetatea.

Paraul Rece – statiune montana

img_paraul_rece_statiune_montana_2016_1Statiunea Paraul Rece este amplasata la cca 30 km de orasul Brasov la o altitudine de 1000 m si este numita “statiunea tineretului”.

Beneficiind de un cadru natural deosebit de pitoresc, statiunea dispune de facilitati de cazare in hoteluri si pensiuni fiind ideala pentru practicarea sporturilor de iarna si a drumetiilor montane in restul anului. Aerul curat si soarele imbie turistul la odihna si relaxare.

Pestera Valea Cetatii – Rasnov

img_pestera_valea_cetatii_rasnov_2016_1Peştera Valea Cetatii este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principală).

Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii, care a fost desemnată arie naturală protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Peştera Valea Cetatii, stâncăriile şi lapiezurile din Poiana Dracului), arborii seculari, flora, pierderile de apă în ponorul Fundăţica.

Poiana Narciselor – Dumbrava Vadului Şercaia.

img_poiana_narciselor_dumbrava_vadului_sercaia_2016Dumbrava Vadului, cunoscută şi sub numele de Poiana Narciselor, Dumbrava Narciselor, precum şi sub numele, folosit mai ales de localnici, Pădurea Vadului, monument al naturii, este o pădure de stejari, cu o suprafaţa de cca 400 ha, situată pe hotarul satului Vad, din comuna Şercaia, judeţul Braşov.

Pe acest amplasament se desfăşoară anual, în luna mai, „Festivalul Narciselor”. Din păcate, prin culesul abuziv şi „industrial” al narciselor, prin vandalism, acestea şi-au restrâns foarte mult aria de apariţie.

Pentru mai multe informatii echipa Remember Travel va sta la dispozitie.

SOLICITARE OFERTA