Self drive Namibia with Nikon

Self drive Namibia with Nikon

Windhoek

Capitala si cel mai mare oras al Namibiei, Windhoek este situat in centrul tarii in zona Podisului Khomas Highland. Principal centru economic, cultural si social, orasul adaposteste sediile guvernamentale, ale institutiilor si firmelor nationale si de mass media.

Orasul este o localitate atragatoare, ce pastreaza inca prin diverse constructii farmecul perioadei coloniale, cu numeroase influente germane. Un aspect inedit sunt denumirile multora dintre arterele principale ale orasului, care poarta numele unor celebri dictatori ai lumii: Fidel Castro, Robert Mugabe si altii.

Parcul National Etosha

Parcul National Etosha este situat in nord vestul Namibiei in Regiunea Kunene, ocupand si zone ale regiunilor Oshana, Oshikoto si Otjozondjupa. Etosha s-a constituit ca parc in anul 1907, cand Namibia era colonie germana; la acel moment, parcul ce ocupa o suprafata de 100.000 km² era cea mai mare rezervatie din lume. In prezent suprafata parcului reprezinta circa 1/4 din suprafata initiala. Ramane totusi una dintre marile arii in care vietatile salbatice sunt protejate.

Denumirea de  Etosha inseamna marele loc alb si reprezinta una dintre cele mai frumoase si mai importante rezervatii din sudul Africii, bucurandu-se de o mare diversitate a vietii salbatice:

  • 114 specii de mamifere;
  • 340 specii de pasari;
  • 110 specii de reptile;
  • 16 specii de amfibieni si surprinzator pestii sunt reprezentati doar de o singura specie.

Caracteristica reprezentativa a zonei este o formatiune saraturoasa numita Etosha Pan, datorita aspectului unei tigai. Aceasta formatiune rezultata in urma evaporarii apei din lacul candva alimentat de Raul Kunene.

Etosha Pan este formata din depuneri de saruri, nisip si argila, rareori cand ploua acumularile de apa dispar in scurt timp. In zonele limitrofe ale Etosha Pan se gasesc izvoare perene ce atrag numeroase animale salbatice si pasari. Accesul in parc se face prin zonele Otjovasandu Gate, Anderson Gate, Namutoni Gate si Von Lindequist Gate.

Swakopmun

Ridicat in punctul de varsare a Raului Swakop in ocean, orasul Swakopmund este situat in partea de vest a statului Namibia si este oras de resedinta administrativa a Provinciei Erongo. Port la oceanul Atlantic, Swakpomund a fost fondat de colonistii germani in 1892 servind ca port principal pentru teritoriile din Africa de sud vest ocupate de germani.

Actualmente orasul a devenit statiune balneoclimaterica iar arhitectura sa pastreaza inca stilul arhitecturii coloniale germane. Doua dintre constructiile tipice sunt Altes Gefangnis fosta inchisoare, realizată in 1909 dupa planurile arhitectului Heinrich Bause si Wormannhaus, construita in 1906, astazi fiind alocata Bibliotecii publice. Alte atractii turistice sunt Acvariul National, Muzeul transporturilor, Muzeul cristalelor de mina, Dunele de nisip Langstrand.

Sossusvle

Una dintre principalele atractii ale desertului Namib – Sossusvlei este situata in preajma depresiunilor Dead Vlei si Hidden Vlei. Aceasta este inconjurata de dune imense de nisip, unele depasind 300 m considerate ca cele mai inalte din lume. Zona face parte din Namib Naukluft Park iar dunele de nisip se intind pe mai bine de 60 Km.

In depresiunile din zona, numite de localnici vlei, datorita solului argilos impermeabil, in sezonul ploios se formeaza acumulari de apa avand o forma circulara specifica. O alta atractie a acestor locuri este Canionul Sesriem care este alaturi de vlei-uri sursa principala de apa in sezonul uscat.

*Oferta valabila in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii

**Tarifele sunt valabile in momentul postarii ofertei, acestea pot suferi modificari.

***Pentru plata in RON se foloseste cursul BNR + 3%, din ziua platii.

****Odata cu lansarea/cumpararea comenzii, clientul accepta Conditiile si Termenii de utilizare care respecta Legea Comertului Electronic, Legea Contractelor la Distanta, Legea privind Protectia Datelor Personale si Legea Protectiei Consumatorilor si isi asuma in totalitate drepturile si obligatiile ce decurg din cumpararea de pe site-ul “www.remember-travel.ro”

*****IMPORTANT! Va recomandam unei incheierea Asigurarii Medicale si Asigurarii STORNO de calatorie.

Pentru mai multe detalii si rezervari echipa Remember Travel va sta la dispozitie.

SOLICITARE OFERTA

Detalii circuit: